Pääkaupunkipiippailu 2012

Tapahtuma pidettiin lauantaina 3.11 Helsingin Tuomarinkylässä. Alkuun oli ilmoittaunut noin 20 henkeä, mutta epävakaan sään vuoksi paikalle ilmestyi lopulta kuitenkin 15 henkeä. Etsijöillä kävi onni ja sade lakkasi kun ensimmäiset saapuivat pellolle. Sää muuttui lämpimäksi ja keli oli lopulta mikä parhain syyspiippailua ajatellen.

Tuomarinkylän kartano, jonka pelloilla oltiin, sijaitsee Vantaanjoen varrella hyvin kulttuuririkkaassa miljöössä. Lähimetsissä on ensimmäisen maailmansodan linnoituksia ja kartanon historia ulottuu ainakin 1500-luvulle. Museovirasto ilmoitti että kannattaa ottaa huomioon saviastianpalaset ja muu keramiikka, alueella kun hyvin mahdollisesti voi löytyä niin rauta- kuin kivikautistakin esineistöä.

Löydöistä mainittakoot vanhan tinatuopin osa, hopeinen 1 markka vuodelta 1865, 1800 -luvun hopeinen 5 kopeekkaa, musketinkuulia, tinasotilaita sekä paljon paljon muuta.

Suomen Metallinetsijät ry kiittää kaikkia osallistuneita ja toivoo että tuleviin tapahtumiin saapuu vähintään yhtä monta innostunutta etsijää. Keväällä nähdään samoissa merkeissä taas!